Audiohaastatteu: Aubrey de Grey

Edellisviikolla mainitsemani Gerald Cizadlon audioluennot antavat kattavan kuvan vanhenemisen biologiasta. Cizaldon mielestä vanheneminen tulisi kuitenkin hyväksyä luonnollisena osana elämää eikä siihen pidä yrittää vaikuttaa. Hän perustelee näkemystään sillä, että vanhojen yksilöiden korvautuminen uusilla on edellytys evoluution jatkumiselle. Tällainen näkemys on tutkijakunnassa varsin yleinen, mutta ei missään tapauksessa ainoa. On hyvä huomioida, että nykyihminen sopeutuu muuttuvaan maailmaan pääasiassa teknologian kehityksen myötä, ja tämä tapahtuu moninkertaisella nopeudella evoluutioon verrattuna. On myös hyvin mahdollista, että lähitulevaisuudessa geeniteknologian kehittyminen antaa meille mahdollisuuden muokata elävän yksilön geenejä reaaliaikaisesti siten, että uusien sukupolvien tuottaminen ei enää ole edellytys evoluution jatkumiselle. Näkemyserosta huolimatta suosittelen Cizaldon audioluentojen kuuntelemista, sillä eri näkökulmien kuuleminen on tärkeää (puhumattakaan laadukkaasta tieteellisestä opetuksesta).

Toista näkökulmaa edustaa mm. Aubrey de Grey, jonka mukaan meidän tulisi tehdä kaikkemme vanhenemisen estämiseksi. The Burril Report on tehnyt de Greystä haastattelun, joka on julkaistu audiomuodossa.

Like it or not, aging is a byproduct of the daily activity of life. But Aubrey de Grey believes that the molecular and cellular damage that defines aging and creates disability and disease can be targeted for medical interventions that restore health and radically extend life. We spoke to de Grey, chief scientific officer and founder of the SENS Research Foundation, about the need to think differently about aging, how a new era of regenerative medicine might slow or reverse its effects, and why it is necessary to focus on medical interventions rather than prevention to have a significant impact.

De Greyn audiohaastettelu otsikolla Forever Young on kuunneltavissa osoitteessa: http://www.burrillreport.com/article-forever_young.html

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

HTML tags are not allowed.