Ilmaisia audioluentoja vanhenemisen biologiasta

Ihmisen biologia on monimutkainen kokonaisuus, jonka täydellisen yksityiskohtainen hahmottaminen lienee nykyisillä aivoillamme mahdotonta. Kuitenkin vanhenemisen voittamiseen tähtäävän tutkimuksen tekemiseen vaaditaan hyvin laajaa tietopohjaa, jonka omaksumiseen saattaa tovi jos toinenkin vierähtää. Koska vuorokauden tuntien määrä on rajoitettu, on ajankäyttöä tavalla tai toisella hyvä optimoida. Liikuntaa ei saa unohtaa, jos aikoo lisäksi itse pysytellä terveenä ja elää pitkään. Voisiko näitä kahta jotenkin yhdistää?

Kuvan lähde: Audio-podcast.fm

Biology 4125: Biology of Aging with Doc C on podcast, joka koostuu tohtori Gerald Cizadlon luennoista St. Scholastica collegessa, aiheena vanhenemisen biologia. Luennot on suunnattu biotieteiden ja lääketieteen opiskelijoille sekä näiden alojen tutkijoille. Kurssi on melko kattava läpileikkaus vanhenemismuutoksista, jotka käsitellään kurssilla monipuolisesti aina yksilötasolta reseptoritasolle. Oman kokemukseni mukaan luennot ovat varsin helposti seurattavia ja pohjatiedoksi riittää perustiedot ihmisen anatomiasta sekä solubiologiasta (niin, että tietää esimerkiksi, mitä ovat solukalvo, lysosomi ja mikrotubulus). Kurssin nettisivuilta löytyvät aikaisempien vuosien luentoaikataulut, muistiinpanot sekä luennot mp3-muodossa. Mp3-tiedoston pystyy lataamaan klikkaamalla kunkin luennon sivulla linkkiä, jossa lukee Alternate Audio Link.

http://faculty.css.edu/gcizadlo/BIOofAging/index.html

Luennot voi kuunnella myös osoitteessa Audio-podcast.fm ja ne löytyvät helposti esimerkiksi OneCastilla (Android-sovellus) käyttämällä kurssin nimeä hakuterminä. Audioluennot on helppo ladata puhelimeen ja kuunnella vaikka kävelylenkin aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

HTML tags are not allowed.